Afrikai kukoricáskenyér

  • 2017.09.03.
  • 5

Ismét győzött a kíváncsiságom mikor megláttam itt ezt a receptet! Kevés változtatással
de elkészítettem és örülök mert finom!


















































































Hozzávalók:
10 dkg kukoricaliszt, 35 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 1 kk.só, 1 kk.cukor, 5 dkg margarin, 1 db tojás,2 dl tej, 2-3 evőkanál kukoricadara a tészta forgatásához.











































































Elkészítése: Kétféle lisztet összevegyítettem , kevés langyos tejbe tettem a cukrot belemorzsoltam az élesztőt kanálka lisztet hozzátéve hagytam felfutni. A vegyes lisztbe tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel , olvasztott margarinnal és a tejjel /ami nálam kb. 1 dl tej és fél bögre joghurt
kiegészítve
vízzel hogy a 2 dl folyadék meglegyen/ bedagasztottam
majd
letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol formára igazítottam majd a tészta tetejét vizes ecsettel átkentem és kukoricadarába
forgattam ezután késsel tetejét bevágtam több helyen. Sütőzacskóba tettem a tésztát
és előmelegített sütőben 180 C fokon 45' sütöttem. Rácson hagytam hűlni.- A recept 1 evőkanál sikért is írt ami nekem sajnos nem volt, de olvastam hogy kevés citromlével lehet helyettesíteni. Ezt viszont
azért nem tettem bele mivel szerintem a joghurt is jószolgálatot tett! Jó étvágyat !