Fatörzs kiflik

  • 2017.08.17.
  • 9

Napokban fedeztem fel a fotóját egy reklám újságban, majd következett recept keresgélése és végül "Nassolda " receptje lett a befutó nálam/fél adagból sütöttem azt írom le /!








































Hozzávalók:/8 kiflihez/ 40 dkg liszt, csipet só, 5 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 1 felvert tojás/fele a tésztába másik felével kentem a
tésztát/, 1 evőkanál kakaópor, 2 dl tej, 3 evőkanál olívaolaj.*Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem /a kakaópor kivételével/ az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát majd ketté vettem .Az egyik adagba belegyúrtam a kakaóport amihez kevés vizet kevertem. A két adag tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután mindkét adag tésztát
8 egyenlő gombócnak formáltam
amit 10' ismét pihentettem. A gombócokat egy világos és egy barnát ovális formára nyújtottam majd a barnára tettem a világosat kicsit még így is nyújtottam rajta végül felgöngyöltem és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem .Mikor mind a 8 kiflivel elkészültem ismét 20' pihenés következett/mármint a kifliknek:-))
Kiflik tetejét
bevagdostam és tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180C fokon 20' sütöttem.
-Nem tudom hogy kerülte el figyelmemet ez a kifli eddig , de örülök hogy most rátaláltam mert nagyon finom!Jó étvágyat!