Mazsolás szilvalekvár/ házilag
- 2017.07.23.
- 8
Minden évben
elcsábulok valami új ízek felé az általam készített hagyományos befőttek mellett . Most ezzel is így jártam.
Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg szilva, 10 dkg mazsola,25 dkg cukor, 1 cs Haas3:1, 3 evőkanál citromlé.Szilvát kimagoztam kisebb darabokra vágtam mazsolát ráöntöttem majd turmixoltam ezután elkevertem a zselésítővel és feltettem főni Mikor már főtt akkor öntöttem hozzá a citromlevet és cukrot elkevertem és ismét főztem forrástól számított 5' után
az előkészített üvegekbe szedtem
celofán és csavaros tetővel zártam le és megfordítottam 5' ezután vissza és letakarva hagytam kihűlni./4 ilyen üveggel és egy picivel
lett /Téli napokra !