Krumplis fluta "Ízőrzők" Nemesnádudvar

  • 2017.07.08.
  • 0




















































































Hozzávalók: 3 db /kb.20 dkg/
krumpli, só, 1 db tojás sárgája, 2 dkg margarin, 3 evőkanál liszt,olaj a sütéshez.Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam enyhén sós vízben puhára főztem. Vizet leöntöttem majd az edénybe krumplinyomóval összetörtem pici sót szórtam rá
a margarint is rátettem és az egészet krumplinyomóval összedolgoztam hagytam hűlni.
Ezután tettem bele a tojás sárgáját és a lisztet majd fakanállal kikevertem. Olajat forrósítottam és a masszából evőkanállal merítettem amit beletettem az olajba és mindkét oldalát megsütöttem.
Mikor kiszedtem az olajból papírtörlőre pakoltam, mi most meggylekvárral ettük de bármilyen kompóttal vagy tejföllel
lehet fogyasztani nagyon finom!-Mikor a műsorban láttam először arra gondoltam hogy olyan mint a krokett , de nem mert ennek az állaga inkább hasonlít
a tarkedlire mert

puha! Örülök hogy tettem egy próbát:)Jó étvágyat!