Kekszes-meggyes rétes

  • 2017.07.20.
  • 8

Gyúrt tésztából is készítettem már többször többfajtát, de szeretem a
bolti réteslapból
készültet is
egyszerűsége miatt és mert finom ! Kíváncsi voltam erre a változatra amit itt találtam.




































Hozzávalók: Bolti leveles tésztából / 4 lap/, 1/2 kg magozott meggy, porcukor -őrölt fahéj ízlés szerinti mennyiségben, 6-7 db háztartási keksz apróra tördelve, olaj a tészta kenésére.










































































Elkészítése: Konyharuhára tettem az első lapot olajba mártott kenőtollal megkentem rápakoltam a következő lapot... mind a négy lapot kentem egymásra pakoltam kimagozott lecsepegtetett meggyet
a tésztára egyenletesen rápakoltam
porcukrot és fahéjat szórtam rá majd az apróra tördelt kekszet ezután
a tésztát a konyharuha segítségével felgöngyöltem szorosan a két végét is kicsit behajtottam. Olajjal lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam
előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral.Jó étvágyat!

Címkék

Meggyes Rétes