Kekszes-meggyes rétes
- 2017.07.20.
- 8
Gyúrt tésztából is készítettem már többször többfajtát, de szeretem a
bolti réteslapból
készültet is
egyszerűsége miatt és mert finom ! Kíváncsi voltam erre a változatra amit itt találtam.
Hozzávalók: Bolti leveles tésztából / 4 lap/, 1/2 kg magozott meggy, porcukor -őrölt fahéj ízlés szerinti mennyiségben, 6-7 db háztartási keksz apróra tördelve, olaj a tészta kenésére.
Elkészítése: Konyharuhára tettem az első lapot olajba mártott kenőtollal megkentem rápakoltam a következő lapot... mind a négy lapot kentem egymásra pakoltam kimagozott lecsepegtetett meggyet
a tésztára egyenletesen rápakoltam
porcukrot és fahéjat szórtam rá majd az apróra tördelt kekszet ezután
a tésztát a konyharuha segítségével felgöngyöltem szorosan a két végét is kicsit behajtottam. Olajjal lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam
előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral.Jó étvágyat!