Kakaós-fahéjas csiga

  • 2017.07.26.
  • 3

Bármennyire is melegszik az idő ha fahéjas kelt tésztára vágyom akkor
el is készítem :) A receptet itt találtam fél adagból
készítettem amiből 9 db lett azt írom le!










































































Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 1,5 dkg élesztő, 2 dkg margarin, 1 evőkanál cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só,töltelék: 6 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 8 dkg margarin, 1-1 teáskanál kakaópor és fahéj összekeverve.Tészta tetejére 1 tojás sárgája,
1/2 dl tejszín -1 teáskanál cukor.Elkészítése Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kiskanál liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval és a tejjel majd a langyos margarinnal bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam kelni 3/4 órát. Ezalatt a töltelékhez a hozzávalókat kikevertem. Tésztát enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam négyszögletes formára a töltelékkel megkentem és feltekertem majd 2 ujjnyi széles csíkokra feldaraboltam és sütőpapírral borított tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Tojás sárgájával lekentem és még 20' pihentettem. Előmelegített sütőbe tettem ahol 20' sütöttem 220 C fokon majd sütőből kihúzva a tepsit a tésztára kanállal rácsurgattam a tejszín és cukor keverékét és vissza tettem még 10' sülni 180 C fokon. Mikor kihűlt akkor szedtem szét( mert azért kicsit mégis "összebújtak " )
és porcukroztam .Azt hogy mennyire finom nem tudom hűen leírni ezt kóstolni kell !Jó étvágyat !