Házi készítésű ketchup "Ízőrzők" Szany

  • 2017.07.18.
  • 1

Több receptet kipróbáltam már ebből is de nem tudok ellenállni ha találok egy számomra eddig ismeretlent ezért
most erre esett a választásom !






































Hozzávalók:1 kg paradicsom, 25 dkg reszelt alma, 10 dkg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa) reszelve, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 dl 5 % almaecet, másfél csapott evőkanál só, 10 dkg cukor. fűszerek: fél evőkanál mustármag, 4 db szegfőbors, 4 db babérlevél 10 szem egész bors, mivel szeretjük a csípős ízeket ezért -csípős paprika.Elkészítése:
Paradicsomot megmostam feldaraboltam, almát mosás pucolás után lereszeltem a zöldségekkel együtt, a hagymát csak felkockáztam mivel a végén turmixolva lesz. Mindezeket egy fazékba tettem a fűszereket rápakoltam kicsit átforgattam
és letakarva egy éjszakán át pihentettem. Másnap feltettem takaréklángon
főni másfél óráig
közben
néha
megkevertem. Ekkor levettem a tűzhelyről
a
babérlevelet kivettem belőle turmixoltam visszatettem felmelegítettem
ismét ha szükséges ilyenkor még cukrot vagy mézet lehet hozzá tenni. Előkészített üvegekbe szedtem fóliával és tetővel zártam le majd száraz dunsztba hagytam kihűlni.Ezután címkéztem és tettem téli szálláshelyükre:)-(Főzés közbeni illata és kóstolás alapján nagyon finom!)Házi mindig jobb !