Kapucsínos keksz

  • 2017.06.21.
  • 0

Gyors próbasütés következett mikor Macskanyelv bejegyzésében rátaláltam erre a kekszre. Szeretem a kapucsínós édességet kisebb mennyiségből
és más formában készítettem.















































































Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt,
10 dkg margarin,
4 dkg porcukor,
1 evőkanál kapucsínópor/nálam ez házi volt1 mk. vaníliaaroma, csipet só.*
Elkészítése:(Könnyen
összeállítható és hamar elkészíthető, csupán hűtőben kell a tésztának pihenni kb. 1 órát!)A margarint a porcukorral kikevertem majd hozzátettem az előzőleg összekevert liszt-kapucsínó és só keverékét valamint az aromát.Ezután kézzel összegyúrtam a tésztát majd
fóliába tettem és hűtőben pihentettem 1 órát. Enyhén lisztes deszkára borítottam
a tésztát

kinyújtottam vékonyra/3-4 mm / és kiszaggattam
Sütőpapírral borított tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem.-Ebből a mennyiségből 34 db lett bár a forma amivel szaggattam

4 cm-es
volt!Jó étvágyat!