Havasi kifli

  • 2017.06.07.
  • 2

Vaníliás kiflit, lekváros kiflit
sütöttem már de ezzel az elnevezéssel most
először amit Rozi gyűjteményéből választottam.(Fél adagból készítettem azt írom le)






































Hozzávalók:1 db tojás, 1,2 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 12,5 dkg zsír, 35 dkg liszt, só, mk. cukor. Lekvár a tészta töltésére és vaníliás porcukor a forgatáshoz.Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kanál liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem
a zsírt összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval és az élesztővel tésztát dagasztottam belőle , amit letakarva hagytam 1 órát kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát

és cipókra osztottam

majd
egyenként köralakra nyújtottam amit 8 cikkre vágtam. A cikkek vastagabb felére tettem kis kanálka szilvalekvárt
és feltekertem . Tepsibe raktam majd előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem . Még melegen vaníliás porcukorba forgattam.Nagyon finom !Jó étvágyat!