Barackos gombóc "Ízőrzők" Hajós

  • 2017.06.09.
  • 9


















































































Hozzávalók:25 dkg krumpli, 10 dkg liszt, 15 dkg barack, 1 teáskanál sertészsír, 1 db tojás, csipet só, 3 dkg cukor. morzsához: sertészsír, zsemlemorzsaElkészítése:
Héjában megfőztem a krumplit majd leszűrtem megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Hagytam kihűlni majd hozzátettem a zsírt, csipet sót, tojást és a lisztet. Összegyúrtam
ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam négyzetekre
szabdaltam majd a megmosott lecsepegtetett és magjától megszabadított barack felét
vagy negyedét /nagy barackok voltak/a tészta
közepébe raktam kevés cukrot szórtam rá és gombócnak formáltam . Forrásban lévő enyhén sós vízbe kifőztem leszűrtem és a zsírban pirított zsemlemorzsába tettem átforgattam.Szilvalekvárral , szilvával már többször készítettem de barackosat most készítettem először, ami nagyon ízlett!!Jó étvágyat!