Vaníliakrémes kosárka eperrel/blogjátékra

  • 2017.05.19.
  • 0

Ani
"ÜNNEPEK,JELES NAPOK !" blogjátékára
készítettem ezt az egyszerű
édességet!











































































Hozzávalók:(6 db kosárkához és krémhez) 2db
réteslap, 1 evőkanál vaníliapuding, 2 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg vaj/margarin,
eper.Elkészítése:/ Bolti fagyasztott réteslapból készítettem ./ Mivel csupán 6 db szándékoztam készíteni ezért csak 2 lapot hagytam szoba hőmérsékleten kiengedni. Ezután a lapokból
10x10 cm
darabokat vágtam
muffin sütő mélyedéseibe pakoltam
egy lyukba 5 db tésztát tettem egymásra
közben olvasztott vajjal kentem meg . Mikor elkészültem az egésszel előmelegített sütőben 200 fokon kb. 6' sütöttem majd hagytam kihűlni a formában. A tejnek a felét elkevertem a pudinggal a többi részét a cukorral felmelegítettem majd besűrítettem a pudingos részével. Tűzhelyről mikor levettem hozzákevertem a vajat
kis ideig kevertem majd mikor már kihűlt belekanalaztam a formából már kivett kosárkákba . Tetejére alaposan megmosott felszeletelt epret pakoltam. Nagyon finom !-Természetesen nagyobb mennyiségből és más gyümölccsel is elkészíthető!Jó étvágyat !