Krumplis dübbencs "Ízőrzők" Létavértes

  • 2017.05.24.
  • 8

Csökkentett mennyiségből készítettem amiből
10 db lett! ( Ebből a tésztából lehet pogácsát készíteni ,vagy a tészta kinyújtása után olvasztott zsírral kenni
tésztát kisebb darabokra vágni és feltekerni.A további eljárás hasonló mint a túrósnál!) Most nálam kapros túróval készült!











































































Hozzávalók tésztához:30 dkg liszt1 nagyobb
krumpli1 evőkanál zsír1,5 dkg élesztő1,5 dl tejsó1 db tojás/felverve fele tésztába másik felével kentemtöltelékhez:15 dkg tehéntúró1 evőkanál tejföl1 teáskanál szárított kapor *Elkészítése:Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd krumplinyomón áttörtem. Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukorral és liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a krumplit és zsírt összemorzsoltam majd beletettem az élesztőt , tojást és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam kelni. Mikor duplájára nőtt
enyhén lisztes deszkára borítottam és
széthúzogattam a tésztát
nagyobb téglalap formára
majd feldaraboltam kisebb téglalapokra
így lett 10 db. Ezután
a túrót és tejfölt összekevertem majd ízesítettem a kaporral és pici sóval . Ebből a töltelékből kanalaztam a tészta egyik végére amit feltekertem és zsírral kikent tepsibe raktam úgy hogy a hajtás legyen alul. Tetejét a fél tojás és egy teáskanál tejföl keverékével kentem le. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Nagyon finom puha a tésztája
!-Akár így sósan vagy bármilyen édes töltelékkel is finom lehet!Jó étvágyat!