Hagymás bagett

  • 2017.05.02.
  • 4
















































































Megsültek...Hozzávalók 2 db bagetthez:45 dkg liszt1,5 dkg élesztő1 tk. só0,3 dl olívaolaj2,2 dl víz1 mk.porcukor1 kisebb vöröshagymaőrölt borshűlnek kicsit majd jön a kóstolás!Elkészítése:Kevés langyos cukros vízbe morzsoltam az élesztőt 1 evőkanál lisztet tettem hozzá hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a sót felfutott élesztőt olajat és a langyos vízzel bedagasztottam a tésztát . Letakarva hagytam duplájára kelni. Vöröshagymát megpucoltam apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem borsot szórtam rá . Megkelt tésztába dolgoztam a dinsztelt hagymát
és ezután
kétfelé vettem. Egyenként a tésztát először kézzel majd nyújtófával
szögletesre formáltam ezután felgöngyöltem bagett formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem mindkét
rudat
közé fóliával bevont gurigát /papírtörlő tettem és késsel bevagdostam a tésztát. Letakarva hagytam még 15' pihenni ezután vizes ecsettel lekentem és előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom !Jó étvágyat!