Gluténmentes diós krémes

  • 2017.05.14.
  • 0

Jó szokás szerint a tojásfehérjét gyűjtögetem a
mélyhűtőben ! Amikor találok egy jó receptet
amihez felhasználhatom akkor
azt gyorsan elkészítem különösen ha az éppen grízes krémmel van
mert az csakis finom lehet:)









































































Hozzávalók: tészta:
7 db tojásfehérje, 22 dkg cukor, 15 dkg darált dió, csipet só, krém:
0,5 l tej, 15 dkg búzadara, csipet só, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vaníliarúd kikaparva/nálam vaníliacukor, kevés darált dió
a szóráshoz.Elkészítése: Tojásfehérjét a cukorral
csipet sóval kemény habnak felvertem majd apránként óvatosan belekevertem a darált diót./ Diót darálás előtt pirítottam/. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát
és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lapokra vágtam. Krémhez: a tejbe tettem a darát csipet sót
1 mokkáskanál Bourbon vaníliacukrot
kicsit összekevertem majd felfőztem és hagytam kihűlni. A vajat és a porcukrot habosra kevertem
ezután a grízes alappal is összekevertem. A lapokat ezzel a krémmel kentem meg a tészta tetejére is tettem krémet majd megszórtam
darált dióval. Legalább 4 órára hűtőbe tettem
csak ezután szeleteltem. Nagyon-nagyon
finom!-Ui: Soknak bizonyult a krém de dobozba tettem és mélyhűtőbe vár következő felhasználásig:-))Forrás:innen
Jó étvágyat!