Csavart kifli tejfölös kelt tésztából
- 2017.05.11.
- 1
Kelt tésztára vágytam
és mikor megpillantottam ezt a süteményt nem is volt kérdés hogy most próba következik:) Ha nagy adagot szeretnél belőle sütni akkor a talált linken érdemes nézelődni! Nálam most kis adagból készült ebből 8 db lett azt írom le!
Hozzávalók:25 dkg finomliszt1 teáskanál sütőporcsipet sófél dl olaj1 dl langyos tej3 evőkanál tejföl1 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukortetejére:1 tojássárgája -1 evőkanál tej*Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és összegyúrtam a tésztát./Pihentetni a tésztát nem kell!/ Ezután kinyújtottam kerek formára majd felcikkeztem 8 felé. Szélesebb végére tettem szilvalekvárt és feltekertem a tésztát úgy hogy a feltekerés után a két végét kicsit aláfordítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és tojássárgája és tej keverékével megkentem ezután 15' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
Nagyon finom puha tésztája van ! Bármilyen töltelékkel édes vagy sós nagyon jó lehet !Jó étvágyat!