Mákos guba piteformában

  • 2017.04.21.
  • 3















































































Hozzávalók:
4 db guba v.kifli, darált mák , cukor,tej, krémhez: 3 dl tej, 1 cs.vaníliapuding, 3-4 evőkanál mascarpone/ nálam házi natúr krémsajt,
3 ek cukor, tejszínhab.




































Elkészítése: Feldaraboltam a gubát,
tejet kicsit felmelegítettem kevés vaníliás cukorral. Szűrőkanálba pakoltam a gubát majd leöntöttem a cukros tejjel. Meglangyosítottam
kis darabka margarint
ebbe borítottam
bele az áztatott gubát majd megszórtam darált mák és cukor keverékével
és jól átforgattam. Pite formát margarinnal kikentem
zsemlemorzsával beszórtam
ebbe borítottam bele a mákos gubát .Előmelegített sütőben 180 fokon 15' átmelegítettem
majd sütőből kivettem és elkészítettem a pudingos krémet. 3 dl tejből kivettem fél dl amit összekevertem a pudinggal a többi tejet a cukorral felmelegítettem majd besűrítettem a pudinggal. Még meleg volt mikor a krémsajtot belekevertem. Ezt a krémet kanalaztam a guba közepére
kicsit elsimítottam és
kb. 1 dl tejszínt habnak felverve rákentem és szemes mákkal megszórtam ! Nagyon finom !-( A cukrozást nem vittem túlzásba , természetesen
ízlés szerint lehet adagolni hozzá
még !)Jó étvágyat !

Címkék

Desszert Mákos