Kókuszos-fahéjas csiga

  • 2017.04.05.
  • 7























































































Hozzávalók:25 dkg liszt1 dkg friss élesztő2 evőkanál cukor1 db tojássárgája3 dkg olvasztott margarin1,5 dl langyos tejtöltelék: 1-2 dkg olvasztott margarin, kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, 2 mk őrölt fahéj*Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt tk lisztet szórtam bele hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a cukrot tojássárgáját csipet sót és a felfutott élesztőt majd a tejjel bedagasztottam a margarint apránként dolgoztam a tésztába. Letakarva fél órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát négyszögletesre kinyújtottam kevés olvasztott margarinnal megkentem beszórtam a kókuszreszelékkel
erre szórtam rá a cukor és fahéj keverékét. A tésztát feltekertem majd kb. 1,5 cm vastag darabokra vágtam amit zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz közel. Tészta tetejét cukros tejjel bekentem és hideg sütőbe pakoltam majd bekapcsoltam a sütőt és 200 fokon 20' sütöttem.
Mikor kihűlt a tészta akkor szedtem szét és porcukorral szórtam be. Nagyon finom! ( ebből a mennyiségből 12 db lett)Jó étvágyat !