Karamell fagyi /gép nélkül

  • 2017.04.02.
  • 8

Több fagyi receptem is van a blogon de ezzel az ízesítéssel
most készítettem először!













































































Hozzávalók:
2 dl
habtejszín, 1/2 dl tej, 3,5 dkg barna cukor, 2 db tojássárgája, csipet só.Elkészítése:
Tojássárgáját habverővel fehéredésig vertem. Cukrot egy világos aljú edénybe /ez csak azért jó ha világos mert látjuk mikor már karamellizálódik/
öntöttem
mikor szép barnára
színeződött akkor öntöttem rá a tejszínt, tejet pici sót és forrásig hevítettem .Ehhez kb. annyi időre van szükség még a cukor az edény alján teljesen feloldódik. Levettem a tűzhelyről és óvatosan apránként adagolva a tojássárgájához öntöttem amit közben folyamatosan kevertem. Ezt a keveréket visszaöntöttem az edénybe és feltettem lassú tűzön folyamatosan keverve amitől kissé sűrűbb lett, nem szabad forralni.
Ezután hűtöttem majd műanyag edénybe öntöttem és mélyhűtőbe tettem dermedni. 1/2 óránként átkevertem
ezt 3x ismételtem és végül jött a
kóstolás .
Nagyon finom!Szép napos időt
jó fagyizást ! Forrás:innen