Zöldborsókrémleves

  • 2017.03.23.
  • 7




















































































Hozzávalók:20 dkg zöldborsókisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagymasó, őrölt bors,petrezselyemolaj csapott evőkanál liszt1 dl tejföl1 leveskocka /húsleves,zöldségleves/*Elkészítése: Vöröshagymát , fokhagymát megpucoltam apróra vágtam. 2-3 evőkanál
forró olajon megdinszteltem a hagymákat
hozzátettem a zöldborsót/ fagyasztott/ kevés ideig együtt is dinszteltem, borsot és sót szórtam rá majd felöntöttem
kb. egy liter vízzel. Mikor már főtt a víz akkor tettem hozzá az elmorzsolt leveskockát. A borsó kezdett puhulni mikor egy szedőkanálnyi borsót kiszedtem
a többit összeturmixoltam de a kiszedett borsót is visszatettem
az edénybe így főztem tovább. Közben a lisztet elkevertem a tejfölbe és a leveshez öntöttem ekkor tettem bele az apróra vágott petrezselymet is . Felforrt
és
már tálalhattam is, pirított kenyérkockát készítettem hozzá. Nagyon finom!Jó étvágyat!

Címkék

Levesek Főétel