Szezámmagos kifli "Ízőrzők" Deszk

  • 2017.03.09.
  • 1

















































































Hozzávalók:30 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1,5 dkg élesztő, csipet cukor, 1,5 dl tejföl, 2 teáskanál só, 5 dkg margarin, 1 tojás sárgája, szezámmag.Elkészítése: Kevés cukros tejbe morzsoltam az élesztőt liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót, tejfölt felfutott élesztőt és a tejjel együtt bedagasztottam a tésztát. Rúdnak formáltam majd 3 felé osztottam
ezután egyenként buciknak gyúrtam be amit letakarva
3/4 órát pihentettem. A bucikat ezután egyenként kerek formára nyújtottam amit /kicsit megolvasztott margarin és só keverékével megkentem és cikkekre vágtam, ezután feltekertem és zsírral kikent tepsibe pakoltam. A másik két bucit is hasonlóan feldolgoztam majd a tepsiben is hagytam a tésztát pihenni 15'. Ezután tojás sárgájával megkentem szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!Jó étvágyat !