Nováki bundás hús "Ízőrzők" Mátranovák

  • 2017.03.21.
  • 6


















































































Hozzávalók:
csirkemell, só, 20 dkg liszt, 2
dl tej, 2 db tojás, 1 kk. szódabikarbóna, olaj a sütéshez.Elkészítése:
Csirkemellet /nálam 1/2 kg csirkemellből 4 nagy szelet lett/felszeleteltem majd
kiklopfoltam
ezután enyhén besóztam és lisztbe forgattam. Tálba
tettem a szódabikarbónát a tojást és a tejet amihez kb. 15 dkg lisztet
szórtam ezt jól kikevertem /palacsintaszerű tészta lett. A hús szeleteket ebben a keverékbe forgattam ezután tettem
a forró olajba
és készre sütöttem. Papírtörlőre szedtem ami a fölösleges olajat felszívta. Imádom a meggyszószt ezért csak ezt ettem hozzá, férjuram sült krumplival savanyúsággal kérte! Nagyon finom ! ( Ezt
bizonyítja hogy a férjuram eddig nem nagyon szerette a csirke ezen részét, de most nagyon dicsérte! )Jó étvágyat !