Kossuth kifli

  • 2017.03.14.
  • 8




























































































Hozzávalók:20 dkg vaj20 dkg porcukor18 dkg liszt1 mokkáskanál sütőporcitrom reszelt héja4 db tojássütemény szórásához: darabolt dió-szeletelt mandula*Elkészítése:
Tojást kettévettem. Vajat a porcukorral kikevertem egyenként tettem bele a tojássárgáját
amivel folyamatosan kevertem, reszelt citrom héját is belekevertem majd a sütőporos lisztet tettem hozzá. Tojások fehérjét kemény habnak felvertem
amit apránként forgattam bele a tojásos -lisztes masszába. Közepes nagyságú tepsit zsírral kikentem
liszttel beszórtam és ebbe öntöttem bele a tésztát
elegyengettem majd a tetejére
szórtam a darabolt dió és szeletelt mandula keverékét ./Lehet választani vagy a dió v.a mandula ? esetleg nélküle is elkészíthető./ Előmelegített sütőben 210 fokon 30' sütöttem. Tepsiben hagytam kihűlni csak ezután szaggattam félhold formára egy pogácsa szaggatóval.
Nagyon finom sütemény! (Receptkönyvbe úgy szerepel mint :Vajas piskóta/Kossuth kifli!)Jó étvágyat!