Derecskei rakott kifli "Ízőrzők" Mátraderecske

  • 2017.03.31.
  • 6


Nagyon szeretem
a műsorban látott és elkészített
régi egyszerű ételeket és édességeket! Igyekszem minél többet kipróbálni
általában egészen kicsit változtatok rajta , főleg a mennyiséget szoktam csökkenteni mivel 2 felnőtt részére kevesebb is elég! (Ezt most is így csináltam)














































































Hozzávalók: 3 db kifli, 25 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 1/2 cs.vaníliacukor, 1,5 dl tej, 6 evőkanál porcukor, margarin
és zsemlemorzsa a tepsi kenéséhez ,1 evőkanál citromlé, kevés reszelt citromhéj, maroknyi mazsola.Elkészítése: Kifliket feldaraboltam, tojást ketté vettem .A sárgájához
tettem 3 evőkanál porcukrot és fehéredésig kevertem majd beletettem a villával összetört túrót , vaníliacukrot , mazsolát citromlevet és reszelt héját és az egészet jól kikevertem. Margarinnal kikentem egy kisebb tepsit zsemlemorzsával beszórtam és a kifli felét ebbe pakoltam bele egymás mellé tejbe elkevertem 1 teáskanál vaníliacukrot és kanállal szedve meglocsoltam a kiszedett kifliket. A túrótölteléket rápakoltam egyenletesen a kiflikre , majd ismét kifliket pakoltam a töltelékre és ezeket is meglocsoltam tejjel. Tojásfehérjét kemény habnak felvertem apránként ehhez is tettem 3 evőkanál porcukrot
és a kiflikre pakoltam a habot. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem még a hab kellő szint kapott. Hagytam kicsit hűlni majd felkockáztam .Meggylekvárt tettem hozzá
bár ez annyira nem is hiányzott! Egyszerű, de annál finomabb!Jó étvágyat !