Vöröshagyma-szósz gombóccal "Ízőrzők" Sárszentlőrinc

  • 2017.02.26.
  • 8














































































Hozzávalók: szószhoz: 1 nagyobb fej/vagy 2 kisebb/ vöröshagyma, 1/2 dl étolaj, 1,5 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál paprikakrém, 1-1 mokkáskanál kömény- őrölt bors, babérlevél, gombóchoz: 1 evőkanál zsír, 20 dkg liszt, sóElkészítése: Megpucoltam a hagymát és felszeleteltem ezután a forrósított olajba öntöttem
hagytam dinsztelődni. Lisztet szórtam rá felöntöttem fél liter vízzel és a felsorolt fűszerekkel ízesítettem. Addig főztem még mártás sűrűségű lett. Aki szereti tehet bele pici ecetet.- A gombóchoz megforrósítottam a zsírt , lisztet sóval ízesítettem majd beleöntöttem a zsírt és vízzel összegyúrtam tésztának, gombócokat formáltam
belőle
amit forrásban lévő vízben kifőztem. Nagyon finom !-Nagyon ízlett ez a szósz akár krumpligombóccal vagy gnocchival is
igen finom lehet!Jó étvágyat!