Önleltár befőttjeimnél

  • 2017.02.07.
  • 4

Mert szoktam néha ilyet is csinálni!
Eddig csak elméletben
most viszont leírom. Minden évben a már régóta megszokott befőtteket készítem
ami természetesen kibírja a bérházi "klímát":-))
Azért minden évben készítek különlegességeket is
aminek a tarthatóságát kíváncsian várom hogy meddig
bírja és milyen? Az előző évben eltett befőttjeimből
annak ellenére hogy nem egy nagy menyiséget raktam el és közben gyermekeim is folyamatosan
kapnak belelő még
szép számmal várakoznak a polcokon ! Véleményemet szeretném elmondani azokról a befőttjeimről amit egészen biztos hogy ebben az évben is teszek el mert nagyon ízlett : ezek a Meggylekvár

(elmúlt évben másfajta zselésítőt használtam )

























"Vegyes-ízes-lekvár( sárgabarackot párosítottam szilvával )



























Őszibaracklekvár ( most készítettem először)



























Paradicsomszósz kétféle ízesítéssel ( akár tésztára, vagy pörkölt ízesítésére is jó)



























Zeller sóban eltéve ( fagyasztva is tettem el, de még friss
illatos a sóban eltett is )Ezek amiket az előző évben tettem először ilyen formában és nagyon elégedett vagyok ! Amik nálam a toppon vannak és azokat
biztos ebben az évben is "üvegbe zárom" lecsó, almalekvár , sárgabaracklekvár és természetesen kedvenc szilvalekvárom. Elmúlt évben kétféle vegyes szilvalekvárt készítettem egyik a banános a másik a csokis volt finom volt de maradok a hagyományos változatnál !Azért volt negatív élményem is
ez a szőlőbefőtt , ezzel a gyümölccsel többen nem kísérletezem ! Kétféle csalamádét próbáltam ki az elmúlt évben, az egyik finom volt a másiknál többet kellett volna készítés közben kóstolgatnom mert igencsak savanyúra sikeredett. Természetesen
felbontás után korrigáltam kevés cukorral, de így már nem volt
az igazi!Remélem terveim valóra válthatom
!