Kolbászos, hagymás, sajtos pizza

  • 2017.02.15.
  • 6

Fél adagból készítettem, nagyobb család
ezt a mennyiséget duplázhatja!



















































































Hozzávalók: tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz,
feltét: 1 evőkanál olívaolaj, 2 dl tejföl, felkarikázott kolbász, 1 db vöröshagyma, reszelt sajt.










































































Elkészítése:
Kimért liszthez tettem a sót, bazsalikomot, olívaolajat rámorzsoltam az élesztőt és bedagasztottam a langyos vízzel. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután tepsire tettem a tésztát elegyengettem
majd megkentem a tejfölben elkevert olívaolajjal
rápakoltam a kolbászt aminek a tetejére tettem a megpucolt felkarikázott hagymát.Tetejét beszórtam reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tettem ahol 210 fokon 20' sütöttem.
Nagyon finom !
Jó étvágyat!