Joghurtos kapros babsaláta -Blogkóstoló külön fordulójára!

  • 2017.02.08.
  • 1

Márti
kezdeményezésére

és
Gasztropajti -Hajdu István László emlékére
indult ez a külön forduló ! Gasztropajti
sajnos már nincs köztünk! Blogjában most nézelődtem
először, sok finomságot érdekes információt és családi történetet lehet olvasni humoros köntösben. Több receptjét kiválasztottam ezek közül most ezt a salátát készítettem el!/ Gasztropajti ennél a bejegyzésénél megjegyzi hogy kedvencei egyike a bab!/
Kevesebb mennyiségből
kis változtatással készítettem el!







































Hozzávalók: 20 dkg
vörös bab, 1db
lila hagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, szárított kapor, oregánó, 1 gerezd fokhagyma só, őrölt bors,ételízesítő.Elkészítése: Dobozos babot használtam így csak leszűrtem. Joghurtot a tejföllel kikevertem majd fűszereket /amit ízlés szerinti mennyiségben lehet használni/ tettem bele ezzel is összekevertem végül a megtisztított felkarikázott hagymát ,összezúzott fokhagymát
és a leszűrt babot tettem és átforgattam az egészet. Hűtőbe tettem kicsit hogy az ízek érjenek össze majd jött a kóstolás! Nagyon finom!Jó étvágyat !