Lekváros kifli
- 2017.01.04.
- 9
Nagyon ráhangolódtam a kelt süteményre szilvalekvárt pedig imádom,
így született meg ez a kifli!
Hozzávalók:/4 db-hoz/25 dkg liszt1 dkg élesztő2-3 dkg olvasztott margarinkb. 1,5 dl langyos tejpici só, 2 teáskanál cukor1 db tojássárgája (+ 1 db tojás kenni)lekvár *Elkészítése:
Élesztőt kevés cukros tejben hagytam felfutni majd a kimért liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát . Letakarva meleg helyen
3/4 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam kerek formára amit
négyfelé vágtam és a cikkeket egyenként még nyújtottam vékonyabbra. A tészta szélesebb felére kanalaztam a szilvalekvárból és
feltekertem . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom puha kiflik lettek!Jó étvágyat !