Dödölle tejföllel és szalonnával

  • 2017.01.11.
  • 0

Előző nap főzött
és megmaradt krumpli felhasználásához ideális recept!Nálam is ebből készült most azért lett ilyen kis mennyiség de nekünk elégséges volt!












































































Hozzávalók:
2-3 db burgonyasó 3 evőkanál lisztkisebb vöröshagyma3 dkg húsos szalonna3-4 evőkanál
tejföl1 evőkanál zsír*Elkészítése: Megpucoltam majd apró kockákra vágtam a krumplit és felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá.Mikor már puhára főtt
összetörtem a vízzel együtt majd apránként szórtam hozzá a lisztet és közben kevertem /mindvégig a tűzhelyen volt az edény alacsonyabb hőfokon/. Szalonnát csíkokra vágtam megsütöttem , pörcöt kivettem a zsírból.Szalonna zsírjához tettem még egy kanál zsírt( ez lehet akár sertés vagy kacsazsír is) felforrósítottam és előzőleg megtisztított felkockázott vöröshagymát megdinszteltem benne. A lisztes krumplis masszából kanállal nagyobb galuska formát vettem ki
és a hagymás zsírban megsütöttem mindkét oldalát. Egyszerre több adagot is lehet sütni az edényben. Tányérra szedve a megsült dödölléket tejföllel locsoltam meg és szalonna pörcöket tettem a tetejére! Nagyon finom laktató étel!Jó étvágyat !