Diós fánk almaszósszal

  • 2017.01.13.
  • 4






























































































Hozzávalók:/10 db fánkhoz/20 dkg liszt2,5 dkg darált diócsipet só2,5 dkg puha margarin1/2 dl langyos tej1 evőkanál cukor1,5 dkg friss élesztő1 tojássárgája1/2 dl tejfölolaj a sütéshezAlmaszószElkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam/ha szükséges lehet pici tejet még hozzá tenni/. 20' pihentettem a tésztát majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam
kinyújtottam és kiszaggattam. Letakarva még 20' pihentettem. Forró olajba kisütöttem/ mikor beleteszem a tésztát az olajba kicsit csökkentem a hőfokát, először letakarva majd tető nélkül sütöm/. Nagyon finom!Jó étvágyat!