Csokis-diós kalács

  • 2017.01.19.
  • 5

Kis "szépséghibája" van de nagyon finom!




















































































Hozzávalók tésztához: 30 dkg finomliszt, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, pici só, kb. 3 dkg olvasztott margarin, kakaós töltelékhez: 10 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor,
diós töltelékhez:3 evőkanál darált dió, 1,5 evőkanál kristálycukor, csipet fahéj, mazsola.






































Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Lisztet tálba kimértem
közepébe tettem a többi hozzávalót az élesztővel együtt majd bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam
kb. 3/4 órát pihenni. Kikevertem a kakaós töltelék hozzávalóit és összevegyítettem a diós keveréket is. Megkelt tésztát kicsit átgyúrtam majd három felé vettem és egyenként kinyújtottam két
részbe kakaós tölteléket tettem a harmadikra szórtam a diósat és feltekertem a tésztákat
kicsit meghúztam hosszában majd összefontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam letakarva hagytam még fél órát pihenni ezután cukros tejjel átkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom!Jó étvágyat !