Vaníliás-fahéjas dió

  • 2016.12.14.
  • 2

Nellinél láttam meg ezt a finomságot , amit kisebb adagban de gyorsan ki is próbáltam! Akár üvegbe zárva gasztroajándéknak , esetleg dobozba tárolva majd ünnepi asztal kínálójaként is finom falat lehet!


















































































Hozzávalók:
20 dkg dió, 1 tojásfehérjének a fele, 1 tk hideg víz, 1 mk. vanília aroma, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg barna cukor, 1 tk
őrölt fahéj.Elkészítése: Sütőt előmelegítettem 150 fokra. Tepsit sütőpapírral béleltem. Tojásfehérjéhez tettem a vizet és a vanília aromát és felvertem. Kétféle cukrot összekevertem a fahéjjal.
Diót tálba tettem
ráöntöttem a felvert tojásfehérjét és összekevertem a dióval jó alaposan hogy minden részére jusson, ezután szórtam rá a cukros fahéjat ezzel szintén rázogattam .Sütőpapírra borítottam
elegyengettem
és az előmelegített sütőbe tettem
ahol 35'
szárítottam majd hagytam teljesen kihűlni. Nagyon finom!Jó nassolást !