Házi ropi

  • 2016.12.30.
  • 2

Különösebb készülődés nélkül várjuk az év utolsó napját ! Kevés sós ropogtatni valót sütöttem ami gyorsan elkészül. Ezt a ropit már többször elkészítettem különböző fűszerezéssel, most volt kevés kacsazsírom azt használtam fel hozzá!(Már sertészsírral is készítettem úgy is finom, hozzávalókat lehet duplázni!)




















































































Hozzávalók és elkészítése:
15 dkg liszt, 6 dkg olvasztott zsír, 7,5 dkg tejföl, 1 teáskanál só. Hozzávalókat összegyúrtam és 1,5 órára hűtőbe tettem. Ezután 1/2 cm vastagra nyújtottam és vékony csíkokra vágtam. Sütőpapírral borított tepsibe raktam majd előmelegített sütőbe ahol
200 fokon 20' alatt megsült. Nagyon finom akár sörkorcsolyának is megfelelhet:)Jó étvágyat !