Diós korongok

  • 2016.12.18.
  • 1














































































Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája.Keverék: 15 dkg darált dió, 2 tojás habja, 12 dkg cukor, eper vagy meggylekvár.Elkészítése: A lisztből, margarinból, porcukorból, tojássárgájából porhanyós tésztát gyúrtam
kinyújtottam
és apró korongokat szaggattam belőle. A felvert tojáshabot összekevertem
darált dióval és a kristálycukorral. Ebből
a keverékből kis halmokat raktam a korongokra úgy hogy az alaptésztából karima maradjon. A töltelék közepébe lisztes ujjal mélyedést csináltam és abba meggylekvár pöttyöket tettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem . Pár darabot porcukorral beszórtam.Nagyon finom!Ui: Tészta összegyúrásánál kevés citromlevet tettem hozzá! Jó étvágyat!