Pepparkakor/svéd keksz

  • 2016.11.22.
  • 9

Katalin "Karácsonyi gasztroajándékok" blogjátékára szeretnék ezzel az édességgel is jelentkezni. Akár
dobozba, üvegbe
vagy csupán
zacskóba töltjük biztos kellemes meglepetést tudunk vele szerezni!









































Hozzávalók:27 dkg liszt1/2 tk. sütőpor5 dkg porcukor1/2 -1/2 mk. őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér,2 dkg kakaópor15 dkg margarin1 tojássárgája5 dkg mézmázhoz:tojásfehérje-porcukor*Elkészítése: Tészta hozzávalóit tálba mértem és összegyúrtam tésztának amit 30' hűtőbe tettem. Enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam 3-4 mm vastagra és különböző formákkal kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam
és előmelegített sütőben 180 fokon 6-8' alatt elkészült. Mikor kihűlt a tészta tojásfehérjét annyi porcukorral hogy tejfölhöz hasonló állagú legyen jól kikevertem . Zacskóba töltöttem aminek a csücskét kicsit levágtam és díszítettem a sütik tetejét. Még száradtak előkészítettem a tartóját.Kisebb befőttesüveget
jól kimostam szárazra töröltem majd az aljára muffin papírt tettem és ebbe raktam a megszáradt sütiket.Az üveg tetejére kis csipkét tettem amit körbe cérnával összehúztam. Sajátkezűleg készített ajándék mindig kedvesebb tud lenni!