Makala -fokhagyma szósz lángossal "Ízőrzők" Bátya

  • 2016.11.26.
  • 5

























































































Nagy mennyiség volt a megadott receptben,
ezért csökkentettem amiből 13 db lángos lett és ehhez való szósz
azt írom le:Hozzávalók: lángoshoz: 30 dkg finomliszt, 1/2 dl langyos tej, 1 mk. cukor, 1,5 dkg élesztő, 1 mk. só, 7 dkg rétesliszt, 1 db felvert tojásból csupán 1 evőkanállal, sz.sz. víz. szószhoz: kevés zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, a tésztához felvert tojás többi része, víz.Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt kevés lisztet hagytam felfutni. A kimért kétfajta lisztet vegyítettem majd a többi hozzávalóval bedagasztottam annyi langyos vizet tettem hozzá hogy jó dagasztható tészta legyen mikor már elvált a tészta a kezemtől akkor letakartam és 15' pihentettem. Ezalatt elkészítettem a szószt. Megpucoltam a fokhagymát lereszeltem
felforrósítottam a zsírt ebbe tettem
egy kanál lisztet szórtam rá pirítottam majd megszórtam pirospaprikával és őrölt borssal
sóztam és felöntöttem vízzel(nem tettem rá sok vizet kb. 1,5 dl). Mikor kezdett sűrűsödni akkor öntöttem hozzá a felvert tojást és ezzel is összefőztem. A tésztát gyúródeszkára borítottam kicsit nyújtottam rajta majd nagyobb bögrével kiszaggattam és letakarva hagytam 20' pihenni. Felforrósítottam az olajat és a tészta darabokat kicsit meghúzgáltam és mindkét oldalát megsütöttem.
Kíváncsi voltam erre a szószra és ezekre az apró kis lángosokra . Érdemes volt elkészíteni mert igen finom!Jó étvágyat!