Krumplilaska "Ízőrzők" Herencsény

  • 2016.10.14.
  • 7

Nagyon szeretjük és már többször sütöttem csak eddig" krumplilángos" néven ismertem. Azt már többször hallottam hogy szilvalekvárral is nagyon finom, akkor nosza most elkészítettem mint laskát és megkóstoltam lekvárral ami nagyon -nagyon finom!













































































Hozzávalók:krumplifinomlisztsóolvasztott kacsazsír vagy éppen amilyen zsír van otthonszilvalekvár*Elkészítése: A hozzávalóknál mennyiséget nem írtam
attól függ mennyien üljük körül az asztalt. Krumplit megpucoltam felkockáztam enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem. Krumplinyomón áttörtem és hagytam teljesen kihűlni/ lényeges hogy hűlt állapotában kezdjük liszttel összedolgozni/. Kihűlt krumplihoz annyi lisztet tettem + még kevés sót amivel könnyű tésztát gyúrtam össze amit henger alakúra formáztam. Késsel
kisebb darabkákat vágtam a tésztából amit nyújtófával kerek lapokra nyújtottam. A sütést lehet hagyományos tűzhely tetején, gázon vaslapon, vagy mint én utóbbi időben csak felforrósított teflon edénybe sütni. Megmelegítettem a zsírt
mikor megsütöttem egy "laskát" edénybe tettem lekentem zsírral majd a következő tésztát rápakoltam és ismét kentem .(melegen tartják egymást). Természetesen 4-5 db tésztát szabadon hagytam és sk. szilvalekvárommal
kentem meg amivel
nagyon ízlett!Jó étvágyat !