Egyszerű almás süti

  • 2016.10.01.
  • 8

Az biztos hogy ettől egyszerűbb sütit eddig még nem csináltam! A
receptet itt találtam
úgy volt jelölve hogy a "világ legegyszerűbb almás sütije" ez így igaz!
















































































Azt a mennyiséget írom le amiből nálam készült és lett 4 ekkora darab süti!Hozzávalók: 25 dkg bolti vajas leveles tészta, 1 db alma, 4 evőkanál barna cukor, fél evőkanál őrölt fahéj, kevés citromlé.Elkészítése: Tésztát szoba hőmérsékleten hagytam kiengedni fagyott állapotából és egészen kicsit nyújtottam rajta majd 4 felé vágtam kb. 10x12 cm nagyságúra. Almát megmostam
héját nem vágtam le négyfelé vágtam és magházát kiszedtem majd vékony szeletekre vágtam
kevés citromlevet csepegtettem rá hogy ne barnuljon. Cukrot a fahéjjal összekevertem majd az alma szeleteket megforgattam benne. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a tészta darabokat majd középre pakoltam az alma szeleteket /a cukros levet félretettem/ kicsit fedjék egymást
és a tészta szélei
maradjanak
szabadon. Előmelegítettem
sütőbe tettem a tepsit és
220 fokon 20' sütöttem . Mikor kivettem
a sütőből a tésztát még forró volt akkor kanalaztam rá a
fahéjas cukros levet . Kevés porcukorral szórtam be! Nagyon-nagyon
finom ! Megkínálhatlak?