Tej és tojásmentes krumplis pogácsa

  • 2016.08.01.
  • 7

















































































Hozzávalók:25 dkg főtt áttört burgonya25 dkg liszt2,5 dkg élesztő1 evőkanál só2 dl olaj*Elkészítése:Héjában megfőztem a krumplit majd mikor kihűlt megpucoltam és krumplinyomón
átnyomtam. Az élesztőt
a krumplival
morzsoltam
össze majd 1,5 dl olajat öntöttem hozzá amivel
összevegyítettem
beletettem a sót és a lisztet
mindezekből tésztát gyúrtam amit letakarva 30' pihentettem. Ezután kinyújtottam a tésztát maradék olajjal megkentem és mint a bejglit feltekertem és 15' ismét pihentettem majd még egyszer nyújtottam kentem és pihentettem 15'. A tésztát ezután kinyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam
sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol a pogácsák tetejét szezám és lenmag keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
* A receptben azt írták hogy még finomabb ha olívaolajjal készítjük,
fele mennyiséget tudtam ezzel helyettesíteni! Nagyon finom pogácsa!























A receptet itt találtam!Jó falatozást kívánok!