Svéd uborkasaláta -téli napokra

  • 2016.08.11.
  • 8

Hankka
készített ilyen savanyúságot ami felkeltette érdeklődésemet!( Fél adagból készítettem azt írom le kicsit tértem el az eredeti recepttől!)











































































Hozzávalók:2 kg uborka, 1/2 kg vöröshagyma,
felöntőlé: 3 dl víz, 3 dl cukor, 2 dl 10 %-s
ecet, 1/2 dl só, 1/2 kávéskanál Na-benzoát, 1/2 kávéskanál
citromsav..Elkészítése: Megpucoltam a vöröshagymát
vékonyra felszeleteltem. Uborkát szintén hibás részeitől megszabadítottam majd többször átmostam és legyalultam. Összeöntöttem a felszeletelt zöldségeket egy fazékba . A kimért vízből kb. 1 dl
meglangyosítottam
amiben feloldottam a kétféle port és cukrot majd hozzátettem a többi folyadékot
elkevertem és ráöntöttem a hagymás-uborkás
keverékre amit jól átforgattam és letakarva hűvös helyre pakoltam
ahol 1 napig pihent közben többször óvatosan megkevertem . Másnap kimosott üvegekbe pakoltam előbb a sűrűjét majd a levét kanalaztam rá. Fóliával és üvegtetővel lefedtem
és tettem téli
pihenő helyükre! Már most annyira finom volt az illata, kevés hozzávalóból könnyen elkészíthető érdemes kipróbálni! Köszi a receptet!Rakjunk üvegekbe minél több finomságot téli napokra!