Tejfeles fánk

  • 2016.07.26.
  • 1
















































































Hozzávalók:35 dkg liszt2 dkg élesztő3 db tojás sárgája1/2 cs vaníliás cukor1/2 dl tej2,5 dl tejföl1 evőkanál olaj csipet só*Elkészítése:Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt elkevertem. Kimért liszthez tettem a vaníliás cukrot , sót, olajat, tojás sárgáját, kicsit meglangyosított tejfölt és az élesztős keveréket. Összegyúrtam jól
a tésztát
egy tálban majd gyúródeszkára borítottam ahol kinyújtottam és fánk szaggatóval kiszaggattam
letakartam és hagytam duplájára kelni. Felforrósított olajban lassú
hőmérséklet mellett mindkét oldalát megsütöttem majd papírtörlőre szedtem . Vaníliás porcukorral szórtam meg és sárgabaracklekvárt
kanalaztam mellé!Jó étvágyat kívánok!