Köménymagos kifli "Gasztroangyal"

  • 2016.05.09.
  • 6















































































Hozzávalók:(fél adagból készült azt írom)tészta:
35 dkg liszt1 db tojáskb.1,5 dl tej1/2 dl olaj2 dkg élesztő1 tk cukor1/2 pohár kefirtészta kenéséhez: 8 dkg vaj, köménymag. tészta kenéséhez :tojásElkészítése: Élesztőt kevés langyos cukros tejbe morzsoltam lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. A kimért liszt közepébe tettem a tojást, olajat, felfutott élesztőt , kefirt és bedagasztottam a tésztát . Letakarva 50' pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol átgyúrtam és henger alakúra formáltam majd 4 felé vágtam. Egyesével
a tésztát gömbölyítettem majd kinyújtottam kör alakúra.
A vajat egészen kicsit meglangyosítottam belekevertem a sót és ezzel kentem meg a tésztákat majd kettesével egymásra pakoltam és az így kapott
kört
16 cikkre vágtam,/ ezt ismételtem meg még egyszer/.
Ezeket a darabkákat sodortam fel
a vastagabb részüknél kezdve

és formáltam kis kifliknek. Olajjal kikent tepsibe pakoltam ahol még 15' pihentettem majd felvert tojással megkentem és beszórtam köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!Jó étvágyat !