Csípős barbecue-szósz házilag

  • 2016.05.25.
  • 9

Az elkészítéshez az ötletet Süniskanál-nál láttam ami nagyon megtetszett , de mivel Worcester
szósz az én konyhámban
nem található ezért egy időre elvetettem a kipróbálás gondolatát! . A hétvégén viszont
vettek nekem
a gyerekek
így már nem volt
akadálya. Közben
megnéztem
több receptet is

és elkészítettem a saját verziómat !







































Hozzávalók:1 ek.vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2
ek
méz, 1
ek.mustár, 2 ek.Worcester szósz, 0,25 dl almaecet, 1 tk. só, 1 tk. őrölt fekete bors, 1 ek. citromlé, 2 dl ketchup, 2 evőkanál baracklekvár, 1 tk. őrölt
chili, késhegynyi őrölt fahéj.
Elkészítése:
Vajat megolvasztottam és az apróra fölvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kicsit dinszteltem rajta. Tűzhelyről levettem és hozzátettem az összes hozzávalót majd visszatettem
és forraltam addig még besűrűsödött. Ekkor levettem
turmixoltam majd annyi időre hogy ismét forrjon visszatettem
ezután kimosott üvegbe öntöttem ! Nagyon finom pikáns
íze lett!Jó
étvágyat !