Szeretném veletek megosztani azt...

  • 2016.03.14.
  • 5

amit már kipróbáltam és
gyakorlatban jól működik nálam ! Ezt házilag elkészítheted és sokkal olcsóbb mint amit boltban veszünk. A zserbóra már régóta készítem ezt
a csokibevonót , most viszont egy olyan süteményt készítettem amire fehér csokoládé is szükséges lett volna ha én nem felejtem el:-)) Már egyszer ezt is kipróbáltam most ismétlés következett!Egy csokorba szedtem
hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.Fehér csokoládéhoz:
2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem
kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a tűzhelyről és bele kevertem
a száraz alapanyagot/kakaópor , tejpor, vagy mindkettőt/. Addig kevertem még egyneművé vált és ekkor öntöttem
a sütemény tetejére.( Természetesen ha nagyobb a tepsi lehet az adagot duplázni!) Most mivel a fehér csokoládéval csupán csíkokat húztam,
ezért a maradékot sütőpapírra öntöttem kicsit hűtőbe pakoltam majd daraboltam nagyon finom érdemes kipróbálni!!!






































A sütemény amire tettem az étcsokoládét és fehér csokoládét megtaláljátok itt !