Linzer

  • 2016.03.23.
  • 6

Van már blogomban linzer,
most csupán a húsvéti szaggatókat szerettem volna tesztelni:-))












































































Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, 1 teáskanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja.Elkészítése: A lisztet a margarinnal összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt
tésztát gyúrtam belőle amit 1/2 órára hűtőbe tettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára tettem a tésztát ahol vékonyra kinyújtottam és különböző formákkal kiszaggattam. A cakkos szélű formákkal
párosával
az állatfigurákat
csak egyesével. Tepsibe sütőpapírt tettem erre raktam rá majd előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta sárgabaracklekvárral kentem meg és tettem össze két-két tésztát. A figurák szemeit pedig ételfestékkel jelöltem meg. Nagyon finom ez a tészta, bár most csupán amit leírtam
fél adag majd ünnepekre készülhet egészből:-))