Gomba keksz /Édes csiperke keksz/

  • 2016.03.18.
  • 4


Régebben tervbe vettem
kipróbálásra
Mariannál látott kekszet! Természetesen egyszer mindennek eljön az
ideje:-))
















































































Hozzávalók:
180 g liszt, 90 g étkezési keményítő, 80 g porcukor, 1 tk. sütőpor. 1 csipet só, 120 g vaj/margarin, 1 db tojás, 1 tk. vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja + pár csepp citromlé, valamint 1 evőkanál kakaópor és a mintázáshoz Dr. Oetker aromás kisüveg.Elkészítése: Száraz hozzávalókat összekevertem majd a többit is hozzátéve tésztát gyúrtam .Tepsibe sütőpapírt tettem , a tésztából kis darabkákat csíptem amit gombócnak formáltam és
egymás után a tepsibe rakosgattam kicsit szellősen egymástól.
Kis tálkába tettem a kakaóport
az aromás üveget vízbe mártottam majd a kakaóba és ezt nyomtam bele a gombócok tetejébe. Az üveget többször vízbe nem
mártottam csak a kakaóporba. Előmelegített sütőben 200 fokon 12' sütöttem. Nagyon finom
keksz!Megkínálhatlak?