Egyszerű almáslepény

  • 2016.03.29.
  • 0

Lehet friss almával is készíteni én most az elmúlt évben eltett fahéjas almadzsemmel
készítettem !





































Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor/nálam most 2 evőkanál xilit/, 1/2 cs sütőpor, teáskanál vaníliacukor, csipet só, 1 db tojás,
kb. 1 dl tejföl.Tölteléknek: alma, vagy lekvár.Elkészítése: A lisztet és a margarint összemorzsoltam majd a többi hozzávalót is beletéve tésztát gyúrtam belőle. Kétfelé vettem
egyenként kinyújtottam kb. 30x20 cm nagyságra
, alsó tésztát megkentem almalekvárral majd rátettem a másik lapot villával megszurkáltam és egy felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 ' sütöttem, mikor kihűlt akkor vágtam fel és szórtam meg porcukorral.Nagyon finom puha tésztája van !Természetesen nagyobb család
a hozzávalók mennyiségét duplázhatja.(Ez a fajta dzsem
nagyon
finom , csak ajánlani tudom hogy ősszel próbáljátok ki!)
Megkínálhatlak?