Bálint perec

  • 2016.02.04.
  • 6

Mindent a jeles nap érdekében, de ezt a sósat bármikor :-)) A receptet itt találtam!












































































Hozzávalók:20 dkg
finomliszt10 dkg reszelt sajt3 evőkanál olaj1,5 kk.só1 dkg élesztő1 mk. cukortészta kenésre:tojás + magvakElkészítése: 1 dl langyos vízbe morzsoltam az élesztőt beletettem a cukrot kicsit elkevertem és pihentettem. Kimért liszthez öntöttem
a reszelt sajtot, olajat, kovászt és a sót bedagasztottam/ha szükséges lehet még vizet tenni hozzá/.1 órát pihentettem a tésztát ezután lisztes deszkára borítottam kicsit átgyúrtam és 6 felé vettem. A tészta darabokat egyenként megsodortam rúdnak majd szív alakra formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Felvert tojással lekentem kevés maradék sajtot és vegyes/szezám, kömény, len /maggal megszórtam. Előmelegítettem a sütőt és 220 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!