Főzés közben jutott eszembe...

  • 2016.01.25.
  • 2

az hogy amikor elindítottam blogomat még olyan terveim voltak /amit részben egy ideig követtem is/ hogy a receptek mellé írtam
az elkészített étel árát ! Tudom ez csak egy irányszám lett volna
hiszen ha valakinek van otthon éppen tésztája akkor azt már nem kell venni a túró mellé, és az már olcsóbb lesz! Egy ideig írtam is majd annyira megváltoztak az árak / természetesen nem olcsóbb lett / hogy úgy gondoltam nincs értelme tovább folytatnom. Amit addig írtam azokat is kitöröltem
így ezután csak úgy jeleztem hogy olcsó. Ez
sem fedezi igazán
mert ez is tág fogalom kinek mi az olcsó? Ennek pontos megfogalmazását csak becsülni lehet. A takarékosságra vagy inkább az ésszerű beosztásra ismét hoztam
példát, amit saját tapasztalatom alapján az elmúlt héten
kiviteleztem.( Aki még nem olvasott
annak mondom hogy ketten vagyunk férjurammal,
nem vagyunk fiatalok
így
kalóriadús
ételeket nem igénylünk
de nem is éhezünk!)Szerdán vettem 1/2 kg sertéshúst: mivel nagyon szép sovány volt a hús két szeletet levágtunk belőle amit mélyhűtőbe tettem. A többiből pörköltet csináltam
zöldbabfőzelékkel.Csütörtök
a megmaradt pörkölthöz krumplit főztem .Péntek
: kevés pörkölt még volt de már nagyon kevés ezért csináltam egy lecsós/saját üveges
lecsóból/ alapot ehhez tettem a megmaradt pörköltet és tarhonyát csináltam hozzá.Szombaton: gombócot és nudlit csináltamVasárnap: Elkészítettem rántott húsnak a mélyhűtőbe tett két szelet húst amiből csodák csodájára klopfolás után lett 4 szelet!
Ettől gazdaságosabban 1/2 kg húst
már nem tudok elképzelni?










































































Címkék

Praktikák