Mézescsík

  • 2015.12.13.
  • 8

Tiffanylda tette közzé ezt a receptet egy megható történettel amit ő is más helyen olvasott majd tett közzé ! Régi emlékeket felidéző ízekről szól! (Cukor tartalmát csökkentettem és dió helyett mogyoróval készült!)















































































Hozzávalók:27 dkg liszt10 dkg cukor / helyett 2 evőkanál nyírfacukrot tettem/1 egész tojás+1 sárgájakéshegynyi szódabikarbónaízlés szerinti
őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg1/2 citrom kicsavart leve 2 evőkanál méz 5 dkg vaj5 dkg darált dió /helyett mogyoró/
tetejére:14 dkg porcukor 1 tojás fehérje *Elkészítése: A tésztához valókat / mézet langyosan tettem / jól összegyúrtam
majd
kinyújtottam. A tésztát1 cm széles csíkokra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' alatt világosra sütöttem. A tojásfehérjét kikevertem a porcukorral és kiskanállal csurgattam a sütemények tetejére majd hagytam szikkadni.Pár darabot cukormáz nélkül hagytam! Nagyon finom puha a tésztája!Megkínálhatlak?

Címkék

Mézes Nyírfacukor